:: apa itu sayang dan apa pula itu cinta??::

assalamualaikum sahabat2 yg sentiasa dlm ingatan saya...:)

anda semua sihat? umm.. saya baru je start cuti, dapat la sy rehat2 sekejap kan..hihi..rindu nak berborak dgn anda semua..:)...( berborak xsemestinya berdepan tau.. meluahkan ape yg terbuku di hati dan minda saya pun 1 komunikasi kan..hihi)

anda pernah bercinta?? (soalan peribadi skit ye..;)..).. xperlu jwp.. jwpn nya ada pd diri kite kan..

kalaupun kt xph bercinta dgn manusia.. tp tpulah kan kalo kite kt kite xpnh lagsung bercinta...

kerana...

kite bercinta degn Allah..

dgn nabi2 kite..

dgn mak ayah kite..

dgn adik beradik kite..

dgn sahabat2..

dan dgn semua manusia sebenarnya...:)

luas kan cinta kite... hebat..

bagi sya.. maaf andai ad kekurgnnya.. sayang itu bila kita sentiasa mengingati ... pada saya, sayang akan hadir dahulu sebelum cinta..

saya bercinta..berkasih dengan ramai org.. iaitu sahabat2 saya.. mereka anugerah istimewa buat saya.. kurniakan senyuman yg xpenh lekang dari bibr sy...:)

melihat mereka gembira sy pun gembira...

kabahagiaan xsemestiny kita rasai shj.. tp bile kita berlapang dada..kita gembira dikala org len meniti bahagia..itu pun 1 bentuk kebahagiaan dan kasih syg kan...

sbg warm up je ni..hihi, nanti kita borak2 g ye..:).. jom berjalan menuju cinta..:)

secebis bingkisan untuk anda yg sy syg....:)

<

Pelajar: Macam mana kita nak pilih orang yang terbaik sebagai orang yang paling kita sayang? Macam mana supaya kasih-sayang itu bekekalan?

Guru: Kamu ikut apa yang saya suruh. Kamu berjalan di atas rumput sambil memandang rumput di depanmu.Pilih yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang walau sekali. Pilih rumput yang paling cantik dan bawa ke kelas.

Apabila pelajar tersebut pulang ke kelas, tiada sehelai rumputpun di tangannya.

Cikgu: Kenapa tiada rumput yang dipilih?

Pelajar: Tadi masa berjalan, saya mencari rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik, tapi cikgu kata pilih yang paling cantik. Maka saya terus berjalan ke depan mencari rumput yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang, saya tidak jumpa lagi rumput yang paling cantik.

Mungkin ada di belakang tadi rumput yang paling cantik tapi cikgu kata saya tidak boleh ke belakang semula, Maka tiadalah rumput yang saya petik.

Cikgu: Itulah jawapannya. Klaau kita telah berjumpa dengan orang yang kita sayang, janganlah kita mencari yang lebih baik dari itu. Kita patut hargai orang yang di depan kita dengan sebaik-baiknya. Jangan menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap berlaku dan tidak akan berulang lagi. Ingatlah orang yang kita sayang itu adalah yang paling cantik dan paling baik. Walaupun sebenarnya banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput itu…>>

(dipetik dr pd: http://bicaracinta.net/)


>>Allah itu ada, dekat dimata hati..akrab didlm diri,:)<<<


dalam hati penuh cinta:),

~tieya~

0 comments:


up